Diagnos Lewybody

Lewybody demens (LBD) är en demensform som utvecklar både Alzheimers och Parkinssons sjukdom.

Lewy bodies, eller Lewykroppar, är små runda proteinsamlingar i nervcellerna. Deras närvaro förhindrar cellerna att fungera normalt.

Kännetecknande för LBD är stort sömnbehov, darrningar, synhallucinationer, störd drömsömn, trippande gång, svårt att sätta sig och att klä på sig. Även svårt att svälja, talar tyst och stel ansiktsmimik. Tal-, minnes- och lokaliseringsproblem.
Behöver mycket stöd i det vardagliga livet!

tisdag 13 november 2012

Växelboende

I dag åkte min man på sin "semester". Han säger så när han åker iväg till sitt växelboende.

Vi har en vecka av fyra, alltså 1 vecka på växelboende sedan 3 veckor hemma, och detta rullar på året om. Och det gäller för oss från tisdag till tisda; kommer till boendet efter lunch och åker hem igen innan lunch. Med färdtjänst - och det funkar bra!

Och vad gör jag under denna vecka? Ja, det undrar jag också, men denna vecka är det mycket kvällsmöte och sedan åker jag bort under helgen.

Men det bästa med växelboendeveckan är att jag slipper ha hemtjänst hemma.

Detta med olika personer som kommer till vår lägenhet, och då när jag inte är hemma - det var nog svårast att vänja sig vid.
Sedan är det rätt skönt att slippa skriva lappar och planera för dagen med mat och medicin, nu tar äldreboendet hand om det!

Syns snart igen, kram till Er alla/Carina
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar