Diagnos Lewybody

Lewybody demens (LBD) är en demensform som utvecklar både Alzheimers och Parkinssons sjukdom.

Lewy bodies, eller Lewykroppar, är små runda proteinsamlingar i nervcellerna. Deras närvaro förhindrar cellerna att fungera normalt.

Kännetecknande för LBD är stort sömnbehov, darrningar, synhallucinationer, störd drömsömn, trippande gång, svårt att sätta sig och att klä på sig. Även svårt att svälja, talar tyst och stel ansiktsmimik. Tal-, minnes- och lokaliseringsproblem.
Behöver mycket stöd i det vardagliga livet!

torsdag 11 juli 2013

Korttidsboende

Ja, nu är det definitivt!

Min käre make bor inte längre hemma med mig. Hans urinvägsinfektion gör att hans andra sjukdomar, Alzheimers och Parkinson, blivit sämre.

Det är jättejobbigt att se hur all energi mer eller mindre försvann när hans kropp jobbade mot infektionen. Nu är det inte nattsvart men närapå.......

Han är idag beroende av så mycket fysisk hjälp så han kan inte alls komma hem hit mer.

På måndag kommer hans handläggare tillbaks från semestern, ska ringa och berätta om de förändringar som nu skett sedan vi fick beslut på demensboende. Men nu behöver hans ärende lyftas upp i kön, för jag vill inte ha honom kvar på kortis för länge!

Bra personal men det är för mycket folk på avdelningen och för mycket förändringar eftersom det även är växelboende på avdelningen. Och det är inte bra för honom.
På ett demensboende är det färre brukare och det behöver han just nu

Kram på er/Carinako

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar