Diagnos Lewybody

Lewybody demens (LBD) är en demensform som utvecklar både Alzheimers och Parkinssons sjukdom.

Lewy bodies, eller Lewykroppar, är små runda proteinsamlingar i nervcellerna. Deras närvaro förhindrar cellerna att fungera normalt.

Kännetecknande för LBD är stort sömnbehov, darrningar, synhallucinationer, störd drömsömn, trippande gång, svårt att sätta sig och att klä på sig. Även svårt att svälja, talar tyst och stel ansiktsmimik. Tal-, minnes- och lokaliseringsproblem.
Behöver mycket stöd i det vardagliga livet!

torsdag 4 juli 2013

Beröm till hemtjänst

Har de fått ris måste de även få ros!
Jag är sedan tisdag kväll i Almedalen och åker hem nu snart....men är inte hemma i Linköping förrän vid 22.30

Och jag vet inte om min man är hemma eller om han är på sjukhuset/kortis!!

I tisdags förmiddag hade jag semester, så jag var hemma när Stig kom hem från sitt växelboende. Det såg inte bra ut och det kändes inte heller bra att åka efter lunchen.

Han var trött och gick så dåligt.....

Min son ställde upp även denna gång, med att vara nattvakt. Men tyvärr har han fått jobba en hel del, båda kvällarna har varit oroliga och i förmiddags ringde han och sa att maken hade ramlat.

Och nu kommer berömmet, för de var de som väckte sonen och de tog kontakt med distriktsköterska och stannade kvar en bra stund innan ambulansen kom. Tack för att ni var där och hjälpte sonen, för det var en ny erfarenhet detta.

Har nu haft sonen på sjukhuset, som nu har blivit avlöst av min mans dotter och barnbarn. Den rapport jag fått här i Visby att det ser OK ut, inga ben brutna och ingen infektion i kroppen. Men en logoped måste kolla om han kan åka hem för vi bor en trappa upp och har en spiraltrappa upp till vår våning......

Ska nog uppdatera mig nu igen om de fått något besked från sjukhuset, jobbigt att vara på annan ort när något sådant här händer.....och dessutom med en massa vatten emellan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar