Diagnos Lewybody

Lewybody demens (LBD) är en demensform som utvecklar både Alzheimers och Parkinssons sjukdom.

Lewy bodies, eller Lewykroppar, är små runda proteinsamlingar i nervcellerna. Deras närvaro förhindrar cellerna att fungera normalt.

Kännetecknande för LBD är stort sömnbehov, darrningar, synhallucinationer, störd drömsömn, trippande gång, svårt att sätta sig och att klä på sig. Även svårt att svälja, talar tyst och stel ansiktsmimik. Tal-, minnes- och lokaliseringsproblem.
Behöver mycket stöd i det vardagliga livet!

lördag 30 mars 2013

Bostaden

Vår bostad, vårt hem.....ska se Ok ut när hemtjänsten kommer. Ingen lag men jag vill det.......de är ju i vårt sovrum och i vårt badrum och i vårt kök, ja överallt utom i Stinas rum

Vår bostad, vår mat.....ska finnas mat hemma. Ingen lag men jag vill att min man ska ha min mat. På matsedeln ska det dessutom vara "lättlagat" för hemtjänsten, så de slipper lägga för mycket tid på att skala och koka potatis....utan det blir sånt som går lite fortare. Men då måste jag se till att det finns klart och att det finns hemma.

Vår bostad, vårt hem och vår mat - jag vill behålla kontrollen över det för jag är kvinna och vill att allt ska fungera som vanligt.

Så när jag kommer hem så blir det tvätt, mannen har nu svårt att hänga upp tvätten, matlagning för vår egen middag och till lagret, disken fixar maken än så länge, matinköp - det stora och det lilla (som maken idag inte fixar längre) och så vidare.

Jag klagar inte men jag inser varför jag ibland springer runt som i ett ekorrhjul. Men utan mina änglar så vet jag inte om det hade varit så rent och fint här hemma - Christina och Magnus - som dessutom hjälper mig med lite mer småsaker (som att byta strålkastare på bilen, fixa till vår säng mm)

Tack för all hjälp jag får och jag fixar detta! Men jag känner att jag inte längre är lika ung som då jag var ensamstående med två små barn.

Men vi kör vidare med en växelvecka på Åleryd och tre veckor hemma. Det som tillkommit under vintern är dagverksamheten en dag i veckan (beslut finns om 2-3 dagar) och jag är glad när min man åker dit!

Nu är det snart vår och då börjar kolonilivet!


Glad Påsk/Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar