Diagnos Lewybody

Lewybody demens (LBD) är en demensform som utvecklar både Alzheimers och Parkinssons sjukdom.

Lewy bodies, eller Lewykroppar, är små runda proteinsamlingar i nervcellerna. Deras närvaro förhindrar cellerna att fungera normalt.

Kännetecknande för LBD är stort sömnbehov, darrningar, synhallucinationer, störd drömsömn, trippande gång, svårt att sätta sig och att klä på sig. Även svårt att svälja, talar tyst och stel ansiktsmimik. Tal-, minnes- och lokaliseringsproblem.
Behöver mycket stöd i det vardagliga livet!

tisdag 12 februari 2013

Jag och LBD

Har funderat lite på varför jag skriver denna blogg, hjälper den mig....? Känns inte så just nu

Kan jag göra något åt det? Nej, jag kan inte göra något åt LBD, den kommer att vinna över vår familj. Men då kanske jag får se till att jag får lite kraft nu......

Några bra tips?

I dag har min man kommit hem från sin växelvecka, hans semester som han brukar säga. Men det är nog även min, för jag hinner tänka lite mer på mig själv denna vecka. Mycket tacksam!!

Så nu ska jag snart gå hem från jobbet och välkomna min man hem, för det är där han gillar att vara. I sin egen fåtölj och i sin egen säng och få läsa Corren i lugn och ro.

Min älskade make, det är inte lätt att ha LBD!

Ta hand dom er/Carina


2 kommentarer:

 1. Nej, några tips har jag inte - ag önskar verkligen att jag visste var man hämtar kraft och tålamod - och hur man lär sig att utan förbehåll acceptera situationen.
  Det gäller att hitta de små guldkornen - och ta väl vara på dem.

  SvaraRadera
 2. Tack Ginny, vet att du också har det jobbigt.
  Jag inser nu att jag måste tänka mer på mig själv och inte helt slukas upp av LBD, även om det blir vissa konsekvenser för en viss person.
  Kram Carina

  SvaraRadera